DR TATJANA ADŽIĆ-VUKIČEVIĆ

Наша Татјана! Један од наших водећих чланова здравственог одбора

Доказ да су жене не само лепше стране него и јаче када треба, те да стоје раме уз раме са својим мушким колегама, у време пошасти која нас је задесила, је др. Татјана Аџић Вукичевић,
шефица болнице у Батајници. Она је одликована, од стране председника Вучића, Орденом Карађорђеве звезде другог степена на централној свечаности поводом дана државности која се одржала у Орашцу.

Из радне биографије др. Татјане Аџић Вукичевић може се сазнати да је она и доцент на Медицинском факултету у Београду, на катедри за интерну медицину. Докторка Татјана, која је на на црвеној ратној линији од када је постављена за шефицу батајничке болнице, стојички се борила и бори са вирусом о коме се и годину дана након мало шта зна. Била је уз пацијенте и њихове породице када су се суочавали са најтежим тренуцима свог живота, славила победу појединца над вирусом као своју властиту, а потом се враћала својој кући и била борац на другим фронтовима, у свакодневним биткама које води свака породица.

О њеној биографији се мало шта зна,
иформације које се могу пронаћи, јесу да је на чело батајничке болнице дошла из Клиничког центра Србије, где је била начелница одељења за плућну туберкулозу и малигне туморе плућа, Плеуре и медијастинума али једно је сигурно, она је хероина овог доба !

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *