Морамо да чувамо сећање на припаднике Посебних јединица полиције

Izvor: politika.rs


(Фото А. Васиљевић)

Удружење ветерана Посебних јединица полиције (ПЈП) данас је у холу Народне скупштине Србије, поводом 30 година од оснивања ПЈП-а приредило изложбу „Полицијска бригада ПЈП – славом овенчана”, коју је отворио председник Скупштине Ивица Дачић.

Удружење је, поводом јубилеја, породицама погинулих бораца јединица, рањеним и заслужним бившим и садашњим припадницима, сродним удружењима и државним институцијама и појединцима доделило бројна признања и завхвалнице.

„Као некадашњи министар унутрашњих послова, добро знам које је место и улога ПЈП у нашем систему безбедности и колики труд и жртве полажу њихови припадници да испуне задатке које им је поверио народ”, рекао је Дачић отварајући изложбу, наводи Танјуг.

Нагласио је да као грађанин и патриота гаји огромно поштовање према свим припадницима полиције.

„Ова изложба је само мало сведочанство о томе који пут су прешли наши специјални полицајци, са каквим изазовима су се суочавали и колико су допринели да данас имамо јаку и стабилну Србију и у сваком тренутку безбедну за све наше грађане. Удружење ветерана нас је овим подсетило да имамо дуг према њима и њиховим колегама који су годинама бдели над нашом безбедношћу излажући опасностима своје здравље и животе”, рекао је Дачић.

Закључио је да њима треба да одамо највеће поштовање и да их представимо јавности, јер је ред да знамо ко се жртвовао за нашу сигурност.

„Они су били у првим редовима када се бранио суверенитет Србије и када су се бранили животи наших људи на КиМ. Ми то никада не смемо да заборавимо. Данашњи скуп је најмање што можемо да урадимо да очувамо сећање на наше полицајце који су дали живот у тој борби, али и на све њихове саборце у тим тешким тренуцима”, рекао је председник Скупштине Србије.

Он је нагласио да Србија нема намеру да ратује ни са ким, нити је имала ни тада, али да то не значи да ћемо да се кријемо у ћошку и да и да дозбволимо свакоме да угрози нашу земљу и народ.

„Србија је мирољубива земља, од нас никоме не прети опасност, али нека то не схвате као нашу слабост. Напротив, то је наш начин да покажемо да смо верни нашој Србији и да ћемо је увек бранити, ако то буде потребно”, истакао је Дачић.

Он је рекао да никад неће да прихвати да су наши милиционери, полицајци и војници били ратни злочинци.

„За нашу земљу и и за наш народ ви ћете вечно бити хероји, а држава треба да зна на који начин ће се одужи онима који су је бранили, јер ако то не урадимо неће имати ко да брани земљу у будућности ако дође до таквих покушаја”, рекао је Дачић.

Он је присутнима честитао 13. мај, који се као Дан безбедности обележавао у СФРЈ.

Подели ову вест

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *