LOGO

ИЗЛОЖБА ФОТОГРАФИЈА ПОСЕБНИХ ЈЕДИНИЦА ПОЛИЦИЈЕ ИЗ ВОЈВОДИНЕ

Izvor: subnor.rs

Изложба фотографија Посебних јединица из Војводине „У заштити отаџбине“, коју су приредили чланови Удружења ветерана Посебних јединица полиције, отворена је у уторак 12. децембра у Музеју савремених уметности Војводине.

Изложба је посвећена очувању сећања на преданост и храброст свих припадника посебних јединица који су поднели неописиву жртву и храброст за слободу Србије и њене грађане.

За државу и одбрану њеног становништва током деведесетих и почетком двехиљадитих година, припадници посебне јединице полиције били су међу првима.

Очување сећања на њихове храбре, јуначке подвиге током службе морају се сачувати од заборава, речено је на вечерашњем отварању изложбе.

Изложбу је отворио аутор и директор Удружења ветерана Посебних јединица полиције Саша Пантелић, који је нагласио да млади у Војводини морају бити свесни значаја припадника полиције. Посебно је говорио о броју припадника ове јединице који су дали свој живот за своју државу, као и о пожртвованости припадника 53. одреда.

Изложба је реализована уз помоћ личне донације члана удружења Душана Бајатовића. Самом прикупљању грађе изложбе допринели су и генерал пуковник Обрад Стевановић командат Посебних јединица полиције, бригадни генерал Стојан Коњиковац и пуковник Миодраг Капор.

Приликом отварања изложбе додељена су и постхумна одликовања породицама страдалих полицајаца, односно 20 косовских споменица. Изложба ће бити отворена до петка 15. децембра.

Tags: No tags

Comments are closed.