ТИТЕЛСКИ ВЕТЕРАНИ ПОДНЕЛИ ИНИЦИЈАТИВУ ОПШТИНИ Спомен саборцима

Izvor: dnevnik.rs

ТИТЕЛ: Вођени идејом да трајно обележе сећање на погинуле чланове Посебних јединица полиције (ПЈП) и војника који су погинули бранећи Србију, ветерани из Титела су поднели иницијативу да се постави спомен-обележје у центру насеља на јавној површини испред поште.a

Фото: ПЈП Тител / Локација за спомен-обележје

Идеју су подржали председник Удружења ветерана ПЈП и председник општине Тител Драган Божић. У иницијативи поднетој Општинској управи, наводи се намера да се уз спомен-обележје постави статични јарбол са државном заставом Републике Србије.

Споменик би био посвећен онима који су положили своје младе животе у историјским догађајима 90-их година прошлог века. Иницијативу су осим ветерана подржали и чланови породица погинулих бораца и више стотина грађана. Поднесен је и предлог идејног решења за изглед спомен-обележја, на којем ће бити исписана имена Дејана Мучија, Томислава Радића, Стеве Павловића, Драгана Дракулића, Божидара Крстића, Радослава Калаковића и Слободана Горјановића.

Од Драгана Миленковића и Зорана Стевановића, ветерана, чланова ПЈП- ПС Тител, чули смо да су оптимисти у погледу позитивног исхода ове иницијативе која је поткрепљена са 601 потписом грађана општине Тител. Како рекоше, биће то место на којем ће ветерани ПЈП моћи да постављају венце у знак сећања на своје саборце и хероје, а биће то и духовна учионица за будуће генерације.

С. Диклић

Tags: No tags

Comments are closed.