LOGO

OBAVEŠTENJE ZA JAVNOST!

Poštovani članovi, prijatelji, poštovaoci, pratioci i simpatizeri Udruženja veterana posebnih jedinica policije. Od našeg osnivanja 02.02.2020. godine, prošlo je nešto više od godinu dana, te je DUŽNOST i potreba rukovodstva Udruženja veterana PJP da prvenstveno Vas, članove Udruženja veterana PJP, a tako i sve ostale obavestimo i upoznamo sa aktivnostima koje smo kao Udruženje preduzeli od osnivanja i pored pandemije virusom “Covid 19” i merama za sprečavanje širenja virusa. Udruženje je kroz svoj rad od trenutka osnivanja i aktivnostima Upravnog Odbora pored osnivanja Regija, osnovalo sledeće Odbore i Sekcije:
– Zdravstveni Odbor,
– Odbor za bezbednost,
– Odbor za humanitarni rad,
– Odbor za marketing,
– Tehničku podršku,
– Etičko disciplinski Odbor,
– Odbor za odnose sa javnošću,
– Odbor za sport,
– Odbor za istoriju, kulturu i umetnost,
– Odbor za verska i duhovna pitanja,
– Odbor za pravne poslove,
– Odbor za izradu projekata,
– Odbor za pravno-birotehničke poslove,
– Savetodavni Odbor,
– Pravilnik o dodeli Odlikovanja,
– POSKOK
– Moto sekcija,
– Lovačka sekcija,
– Borilački sportovi,
– Sportovi sa loptom,
– Padobranska sekcija,
Takođe, osnovana je FB stranica, instagram, tviter profil, kao i veb sajt Udruženja veterana PJP, gde su angažovana deca naših članova kao tehnička podrška.

Udruženje veterana PJP je od Skupštine Grada Beograda dobilo na korišćenje uz mesečno plaćanje kirije prostorije u Beogradu, Mirijevo, ul. Matice Srpske 64. koji je u potpunosti renoviran sredstvima iz donacije, kao i donacijom u radu naših članova, koji su osetili potrebu i značaj Udruženja veterana PJP, te su svojim radom obezbedili lokal rešetkama, video nadzorom, izvršili krečenje i farbanje lokala, čime su značajno uštedeli na renoviranju lokala i privođenju istog nameni.

Dana 08.11.2020. godine, Udruženje veterana posebnih jedinica policije proslavilo je krsnu slavu Mitrovdan, gde je uz poštovanje svih mera Vlade Republike Srbije donetih na sprečavanju širenja virusa “Covid 19”, proslava krsne slave udruženja protekla bez ikakvih problema uz prisustvo zvanica i predstavnika nama bratskih Udruženja.

Od svog osnivanja Udruženje veterana PJP je izvršilo veći broj novčanih pomoći kako našim članovima, tako i porodicama naših članova.

Udruženje veterana PJP je našem članu, na zahtev predsednika regije Zrenjanin, a uz saglasnost Odbora za humanitarni rad, što je potvrđeno odlukom Osnivača Udruženja i Upravnog odbora izvršilo uplatu u iznosu od 57.000 dinara za materijal za fasadu porodične kuće.

Materijal za fasadu

Udruženja veterana PJP je na osnovu odluke osnivača i upravnog odbora uplatilo 41820 dinara Regiji za renoviranje prostorije koja je dobijena za Regiju Udruženja veterana posebnih jedinica policije.

Udruženje veterana PJP jednokratno je uplatilo 15.000 dinara za lekove našeg člana iz Zrenjanina.

Po osnovu smrtnog slučaja Udruženje veterana posebnih jedinica policije uplatilo je četiri pomoći u iznosu od po 30.000 dinara našim članovima iz Zrenjanina.

Udruženje veterana PJP je uplatilo pomoć porodici preminulog člana Udruženja veterana PJP iz Beograda jednokratnu pomoć u iznosu od 50.000 dinara.

Udruženje veterana PJP uplatilo je jednokratnu pomoć u iznosu od 30.000 dinara porodici našeg preminulog člana iz Beograda.

Udruženje veterana PJP uzelo je učešće, a na zahtev predsednika Regije Brigada u izgradnji porodične kuće za porodicu veterana pok. Milete Mijailovića, koju gradi humanitarno Udruženje “Srbi za Srbe”. Tom prilikom, naše Udruženje je doniralo elektro materijal, a naš član je izvršio potrebne radove, što je ukupna donacija oko 150.000 dinara. Takođe, članovi Regije Brigada i Beograd sakupili su i uplatili na račun Mijailović Silvije ukupno 30.500 dinara za čišćenje bunara i kupovinu pumpe za vodu. Takođe, Udruženje veterana PJP je kod SUBOS-a apliciralo je za pomoć porodici Mijailović za kupovinu materijala za grejanje, kojom prilikom je fondacija “Srpski borac”, porodici pok. Milete Mijailovića isporučilo materijal i opremu za grejanje, čija je vrednost 186.000 dinara.

Udruženje veterana PJP je našem članu iz Požege uplatilo jednokratnu pomoć u iznosu od 30.000 dinara, po osnovu smrtnog slučaja.

Udruženje veterana PJP je našem članu iz Valjeva uplatilo jednokratnu pomoć u iznosu od 100.000 dinara, na ime troškova lečenja.

Udruženje veterana PJP je porodici našeg člana iz Kosovske Mitrovice uplatilo jednokratnu pomoć u iznosu od 30.000 dinara, po osnovu smrtnog slučaja.

Udruženje veterana PJP je porodici našeg pok. člana iz Sjenice uplatilo jednokratnu pomoć u iznosu od 30.000 dinara, po osnovu smrtnog slučaja.

Udruženje veterana PJP je uplatilo jednokratnu pomoć udovici našeg veterana pok. Voštić Gorana u iznosu od 50.000 dinara, po osnovu lečenja.

Udruženje veterana PJP uplatilo je jednokratnu pomoć porodici našeg člana pok. Veljković Gorana, po osnovu smrtnog slučaja.

Pored napred navedenog, Udruženje veterana PJP je apliciralo za pomoć svojim članovima kod Fondacije “Srpski borac”, gde je našim članovima isplaćeno četiri pomoći u iznosu od po 100.000 dinara i dve pomoći od po 30.000 dinara porodicama preminulih članova iz Novog Pazara.

Udruženje veterana posebnih jedinica policije dana 17.02.2021. godine, sa Humanitarnim udruženjem “U srcu”, u prostorijama Udruženja veterana PJP, organizovalo je dobrovoljno davanje krvi.

Delegacija Udruženja veterana PJP je dana 24.03.2021. godine prisustvovala parastosu poginulim pripadnicima PJP u Zaječaru, a povodom obeležavanja početka NATO agresije, gde je tom prilikom položila vence na spomenik poginulim pripadnicima Vojske Srbije u organizaciji Vojske Srbije, kao i pripadnicima PJP u organizaciji Udruženja veterana posebnih jedinica policije Regija Kragujevac, kojom prilikom su porodicama poginulih i nestalih pripadnika PJP uručena Odlikovanja, zastave i ukazi koje dodeljuje Udruženje veterana PJP.

Delegacija Udruženja veterana PJP je dana 19.04.2021. godine, prisustvovala je četrdesetodnevnom pomenu našem članu pok. Pavlović Jugoslavu iz Valjeva, gde je tom prilikom porodici uplaćena jednokratna pomoć u iznosu od 30.000 dinara. Tom prilikom pok. Jugoslav je posthumno odlikovan ordenom udruženja, koji je uručen porodici.

Delegacija Udruženja veterana PJP je dana 21.04.2021. godine posetila u Novom Sadu, porodicu našeg veterana pok. Božičković Rajka, gde je tom prilikom porodici uručen lap top, knjige i sportska oprema za decu.

Delegacija Udruženja veterana PJP dana 22.04.2021. godine u prostorijama Udruženja uručila je našoj Mariji Matić, ćerki našeg člana i veterana Matić Slobodana iz Kosjerića, lap top i par lepih knjiga. Marija je inače veliki borac, bori se i naravno pobeđuje opaku bolest, gde su PS Požega i PS Kosjerić podneli veliki napor da joj pomognu u kupovini proteze i time joj pomogli da se vrati normalnom životu.

Udruženje veterana posebnih jedinica policije od svog osnivanja do sada organizovalo je osamnaest počasti, gde je tom prilikom posthumno odlikovano 23 pripadnika PJP, a što je uručeno porodicama poginulih kako je statutom Udruženja veterana PJP predviđeno (zastava Udruženja, počasna značka Udruženja, orden Udruženja, ukaz Udruženja).

Od osnivanja Udruženja do sada pored gore navedenog, Udruženje je osnovalo i Fondaciju veterana posebnih jedinica policije, za kojom je u poslednje vreme sve više postojala potreba da se osnuje.

Dana 29.04.2021. godine, delegacija Udruženja veterana PJP, posetiće porodicu pok. Veljković Gorana, gde će njegovom sinu Mateji Veljković uručiti kompletnu sportsku opremu za fudbal, tablet, plaćenu školu fudbala za narednih godinu dana, kao i plaćen vrtić za narednih godinu dana.

Ukoliko nekoga od članova Udruženja interesuju bilo kakve pojedinosti oko rada Udruženja, može se detaljno upoznati u prostorijama Udruženja uz prethodnu najavu dolaska.

U ime
– Savetodavnog odbora,
– Osnivačkog odbora,
– Nadzornog odbora,
– Upravnog odbora,
– Odbora za humanitarni rad
PREDSEDNIK SKUPŠTINE UDRUŽENJA VETERANA PJP
Ivan Kljajević
ZAMENIK PREDSEDNIKA UDRUŽENJA VETERANA PJP
Zoran Dražić
PREDSEDNIK REGIJE BEOGRAD
Zoran Dražić
PREDSEDNIK REGIJE BRIGADA
Petar Jovanović
PREDSEDNIK REGIJE UŽICE
Goran Knežević
PREDSEDNIK REGIJE NOVI SAD
Boris Ladišić
PREDSEDNIK REGIJE KRAGUJEVAC
Saša Grujičić
PREDSTAVNIK REGIJE KRAGUJEVAC
Mladen Šipka
PREDSEDNIK REGIJE PRIŠTINA
Strajo Šarenac

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *