izlozba1

DA SE NE ZABORAVE HEROJI! Otvorena izložba Posebnih Jedinica Policije u Domu ratnih vojnih invalida

Naše Udruženje vredno radi i kada su Svi na odmoru. 30.avgust,12.00h Dom Ratnih invalida, Beograd. Svečano otvaranje izložbe Posebnih Jedinica Policije.

Na izložbi govorili predsednik Udruženja Veterana PJP, Stručni Konsultanti General potpukovnik Obrad Stevanović, Pukovnik Dragan Živaljević komandant 22.odreda PJP i Državni sekretar  Ministarstva za rad Zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Milan Janić.

Izložbu posetili predstavnici MO UTSV Dana Marković i potpukovnik Ristić, Predsednici i predstavnici Udruženja Ratnih Dobrovoljaca 1912-1918 njihovih potomaka i poštovalaca, Udruženje Veterana Garda Panteri iz Bijeljine, Udruženje Herojske 549.mtbr Car Dušan Silni, Predsednik SUBNOR-a Srbije General Vidosav Kovačević, Komandant Policijske Brigade Radoslav Repac, Komandant Bataljona Caran, Ratni Komandanti Odreda PJP, Delegati i predstavnici Udruženja iz Beograda, Novog Sada, Užica, Valjeva, Uba.

Zahvaljujemo se našem Komandantu Generalu Obradu Stevanoviću i ratnim Komandantima Jedinice i svima koji su nas ispoštovali, odazvali se i podržali Udruženje.

Na današnjoj izložbi uručena je spomenica jednom pripadniku Jedinice koji je svojevremeno bio najmlađi pripadnik u svom  vodu, Dragomir Topisirović, Načelnik PS Zvezdara.

Zahvaljujemo se radnicima i osoblju TV i novinskih kuća koji su emitovali snimak i objavili članke u javnost.

Posebno se zahvaljujemo našem bratu i saborcu Državnom sekretaru Pukovniku Miodragu Kaporu.

Ovo je prva od nekoliko manifestacija koju spremamo.

Izložba će biti postavljena širom Srbije, da se što više čuje i zna za čin i delo Jedinice i Udruženja.

Nećemo posustati kolike god prepreke bile, naše Udruženje ne zaboravlja svoje kolege koje su život dale pod grbom PJP-a, a ni aktivne članove koji svim srcem vredno rade na očuvanju uspomena.

Ne uspevamo svima pojedinačno da se zahvalimo na uloženom trudu, ali mi dobro znamo da smo tu jedni za druge u svakom trenutku!

ŽIVEO PJP

ŽIVELA SRBIJA

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *