Džudista Dane Pepić dobitnik priznanja Olimpijskog komiteta BiH za promociju sporta i Olimpijskih vrijednosti

Izvor: infobirac.net

Kao kruna višedecenijskog rada u džudou, nagrada Olimpijskog komiteta BiH za promociju sporta i Olimpijskih vrijednosti, ove godine je otišla u ruke bivšeg džudiste, a sada džudo trenera i sudije Daneta Pepića.

Pune tri decenije ovaj zaljubljenik u džudo sport aktivno učestvuje promociji, razvoju i predstavljanju sporta kao pozitivnog i ispravnog načina življenja u duhu osnovnih postulata olimpizma. Već 1990. godine kao učenik škole MUP-a u Sarajevu postaje član Željezničara,  a od 1996.godine je član džudo kluba u Zvoniku, te trener i jedan od osnivača DŽK ,,Sokolovi”

U dosadašnjoj karijeri Pepić je dobitnik brojnih nagrada i priznjanja i nosilac crnog pojasa 4. dan. 

– Ova nagrada je kruna mog rada i odricanja, te lična satisfakcija za sve urađeno u proteklih tridesetak godina, a sigurno će biti veliki podstrek za dalji rad sa djecom i omladinom. Prije svega moram da se zahvalim svojoj porodici koja je morala i još uvijek mora da trpi zbog treninga, priprema, odlazaka na takmičenja. Kompletnu svoju karijeru se trudim da stvorim zdravu omladinu koju treba da pripremimo za životne izazove i od njih stvorimo dobre ljude. Naravno da ništa od ovoga ne bih mogao da uradim bez drugara i trenera iz DŽK ,,Sokolovi” koji su jednako zaslužni za ovo priznanje – rekao je Pepić.

U dosadašnjoj karijeri Pepić je 2005. godine proglašen najboljim trenerom grada Zvornika, a dva puta je bio sportski radnik godine 2010. i 2015. godine. Od 2017. godine je član sudijske komisije Džudo saveza RS. U avgustu 2021. godine položio je u Italiji licencu za kontinentalnog sudiju Evropske džudo federacije i stekao uslov da sudi i predstavlja BiH sport na području Evrope. 

Bez obzira na sve sportske uspjehe Dane Pepić ističe da je njegov najveći uspjeh činjenica da ima troje djece iz skladnog braka u kome je više od dvadeset godina. 

Naš portal Danetu želi puno uspjeha u daljoj sportskoj karijeri i da naš grad Zvornik kao sudija i trener dostojno predstavlja na velikim takmičenjima.

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *