LOGO

Da se ne zaboravi: Manifestacija „Srcem protiv NATO agresije“ sutra u Zaječaru

Izvor: radiomagnum.rs

U zaječarskom pozorištu danas je održana pres- konferencija na kojoj je bilo reči o manifestaciji „Srcem protiv Nato-agresije“ koja će sutra biti održana povodom obeležavanja 24. marta – početka Nato-agresije.

O manifestaciji su govorili članovi organizacionog odbora manifestacije, Mladen Šipka, predstavnik Udruženja veterana Posebnih jedinica policije za istočnu Srbiju i Igor Stojadinović predsednik Koordinacionog centra Zaječar Nezavisnog sindikata policije.

Prema njihovim rečima jedan od prioritetnih zadataka Udruženja veterana i Nezavisnog sindikata policije je negovanje tradicije i sećanje na vitešku Posebnu jedinicu policije, pomoć porodicama stradalih kolega i briga o njima, pomoć ratnim vojnim invalidima, kao i druge vrste pomoći. Saradnja udruženja i sindikata započela je prošle godine u Zaječaru i inicirala saradnju na višim nivoima u Srbiji, s ciljem da se očuva tradicija i da se prikažu svi veterani – heroji, koji su, kada je bilo najteže, branili suverenitet i teritorijalni integritet naše države.

Kako je istaknuto, sutra posle 10. 00 sati, delegaciju organizotora manifestacije „ Srcem protiv Nato agresije“ ugostiće načelnik Policijske uprave u Zaječaru, general Bogoljub Živković. Sat vremena kasnije biće položeni venci na Spomen obeležje ispred Policijske uprave u Zaječaru i na „Spomen obeležje žrtvama Nato agresije“ ispred vojnog odseka. Potom će u Hramu rođenja Presvete Bogorodice u Zaječaru biti služen parastos svim poginulim pripadnicima Odreda PJP na području Kosova i Metohije.

Kako je predviđeno programom, u zaječarskom pozorištu u 13.00 sati biće održana svečana akademija, a u 14.00 sati, u foajeu pozorišta biće otvorena izložba fotografija policijskog angažovanja na poslovima zaštite suvereniteta i teritorijalnog integrietata Republike Srbije, kao i izložba uniformi i drugih eksponata koje su koristili pripadnici Posebnih jedinica milicije i policije.

Igor Stojadinović je zahvalio zaječarskom pozorištu na tehničkoj pomoći u organizaciji manifestacije.

Direktor zaječarskog teatra Vladimir Đuričić je naglasio da rukovostvo Ustanove u potpunosti podržava manifestaciju. Ovih dana biće raspisan konkurs za najbolji dramski tekst na temu „Nato agresija“ koji bi trajao do kasne jeseni. Nakon toga će komisija, u čijem će sastavu biti predstavnici  Udruženja veterana i Pozorišta izabrati najbolji tekst i nagraditi ga skromnom novčanom naknadom. Na osnovu tog teksta, biće priređena pozorišna predstava čija će premijera biti u Zaječaru, a kasnije se može izvoditi i širom Srbije.

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *