LOGO

Zaječar: Održana svečana akademija u okviru manifestacije „Srcem protiv Nato agresije“

Izvor: danas.rs

U zaječarskom pozorištu danas je održana svečana akademija u okviru manifestacije „Srcem protiv Nato agresije“, u znak sećanja na 24. mart-početak NATO agresije i herojski otpor građana Srbije, na čelu sa pripadnicima vojske i policije.

Penzionisani potpukovnik policije i zamenik komandanta 36. odreda Posebnih jedinica policije i predstavnik Udruženja veterana PJP za Istočnu Srbiju Mladen Šipka podsetio je na stradanja tokom Nato agresije koja ne smeju biti zaboravljena.

Za samo godinu dana učinjeno je više na tome da se članovima Udruženja i porodicama preminulih kolega oda priznanje za ono kroz šta su prošli, nego za poslednje 22 godine.

Delegat Udruženja veterana 549. MTBR “Car Dušan Silni”, Željko Popović podsetio je da je tokom Nato agresije brigada sa Posebnim jedinicama policije obezbeđivala 150 km državne granice prema Republici Albaniji i Republici Makedoniji.

Predsednik nezavisnog sindikata policije koordinacionog centra Zaječar, Igor Stojadinović je podsetio da su na današnji dan devetnaest velikih napali jednu malu zemlju, Saveznu Republiku Jugoslaviju, i ta mala zemlja i taj mali narod održali su im čas iz onog najvažnijeg – časti, morala i ljubavi prema slobodi.

Zaječar: Održana svečana akademija u okviru manifestacije „Srcem protiv Nato agresije“ 2
Foto: M.S.

Na svečanosti su uručene priznanja zaslužnim ustanovama, organizacijama i pojedincima. Među dobitnicima plaketa za neizmeran doprinos i podršku Udruženju veterana PJP su Grad Zaječar i Pozorište Timočke Krajine –Centar za kulturu “Zoran Radmilović” .

Značka počasnog člana Udruženja veterana PJP, za poseban doprinos, zalaganje i podršku uručena je direktoru Ustanove “Zoran Radmilović”,  Vladimiru Đuričiću.

Posle akademije predsednik UO Udruženja veteran PJP Dalibor Korolija otvorio je postavku fotografija o učešću PJP u odbrani državnog suvereniteta i integriteta Republike Srbije.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *