Dačić: Posebne jedinice policije odigrale ogromnu ulogu u najtežim godinama za srpski narod

Izvor: danas.rs

Dačić: Posebne jedinice policije odigrale ogromnu ulogu u najtežim godinama za srpski narod 1Foto: Beta/Dragan Gojić

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da su posebne jedinice policije odigrale ogromnu ulogu u najtežim godinama za srpski narod i da su one bile u prvim redovima kada se branio suverenitet Srbije i životi Srba na Kosovu i Metohiji.

Dačić je na skupu u Skupštini, povodom 30 godina od osnivanja posebnih jedinica, istakao da to nikada ne sme da se zaboravi, saopšteno je iz skupštine.

„I ovaj naš današnji skup je najmanje što možemo da uradimo da očuvamo sećanje na naše policajce koji su dali život u toj borbi, ali i na sve one koji su u tim teškim trenucima bili njihovi drugovi i saborci“, kazao je Dačić.

On je naveo da Srbija nema nameru ni sa kim da ratuje, kao i da je nikada nije ni imala, ali da to ne znači da će da se „krije u ćošku i da svakome kome padne na pamet dozvoli da ugrožava njenu zemlju i narod“.

„Srbija je miroljubiva zemlja, od nas nikome ne preti nikakva opasnost. Ali neka to ne shvate kao našu slabost, naprotiv. To je naš način da svima poručimo da smo dovoljno jaki i verni našoj Srbiji da ćemo je uvek i u svakom trenutku braniti ako to bude potrebno“, istakao je predsednik parlamenta.

Na skupu u Skupštini Srbije povodom Dana posebnih jedinica policije, u organizaciji Udruženja veterana tih jedinica, otvorena je i izložba „Policijska brigada PJP – Slavom ovenčana“.

„Ova izložba je samo malo svedočanstvo o tome koji put su prešli naši specijalni policajci, sa kakvim su se izazovima suočavali i koliko su doprineli da danas imamo Srbiju, jaku i stabilnu, i u svako doba bezbednu za svakog njenog građanina. Naša je obaveza da ovim ljudima odamo najveće poštovanje i da ih predstavimo našem narodu, zato što je red da znamo ko se žrtvovao za našu sigurnost, onda kada je bilo najteže“, rekao je Dačić.

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *