Blagoslovom Visoko-prečasnog protojereja-stavrofora Vitalija Tarasjeva i uz Božiju pomoć molitveno smo se prisetili  45  Rusa palih za Srbe u odbrambeno-otadžbinskim ratovima koji je naš narod vodio u periodu  1991-1999

Blagoslovom Visoko-prečasnog protojereja-stavrofora Vitalija Tarasjeva i uz Božiju pomoć molitveno smo se prisetili  45  Rusa palih za Srbe u odbrambeno-otadžbinskim ratovima koji je naš narod vodio u periodu  1991-1999.

U organizaciji Udruženja Veterana Posebnih jedinica policije i Udruženja ratnih dobrovoljaca 1912-1918  održan je godišnji pomen braći u Hristu i po oružju. Po završetku parastosa besedio je otac Vitalij Tarasjev.  U delu odavanja počasti prisutnima su se obratili:  Miodrag Kapor državni sekretar Ministarstva za rad,  pukovnik Dragan Živaljević,  general Stojan Konjikovac i viši savetnik iz Ruskog Doma dr. Georgi Engelhardt.

Na kraju,  usledila je ceremonija polaganja venaca koju je predvodio Miodrag Kapor. Vence su potom položili pripadnici boračkih i udruženja za negovanje tradicije oslobodilačkih ratova Srbije,  i to ispred Udruženja Veterana Posebnih Jedinica Policije,  komandant  122. IB PJP pukovnik Dragan Živaljević i zamenici predsednika Tomčić Zoran i Petar Jovanović,  ispred Udruženja ratnih dobrovoljaca  1912-1918  dr Georgi Engelhardt i Nikola Filipović,  ispred  Subnor Laćarak  Dejan Umetić  i ispred Udruženja Vožd potpredsednik Milan Stošković.

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *