POKAZALI JEDINSTVO KOJE SINOVI I UNUCI TREBA DA SLEDE! Veterani otvorili izložbu u Narodnoj skupštini “Srpski vojnik i policajac u odbrani otadžbine 1998-1999.”!

Izvor: informer.rs

Danas je u Narodnoj Skupštini otvorena izložba “Srpski vojnik i policajac u odbrani otadžbine 1998-1999.” udruženja Veterana Posebnih Jedinica Policije


Predsednik udruženja Saša Pantelić istakao je važnost uloge policije u odbrani naroda Srbije na Kosovu od napada šiptarskih terororsta, ali i humanost pripadnika MUP-a prema albanskim civilima koju su podržavali suverenitet SRJ na njenoj južnoj pokrajni. 

Ratni komandant 72. specijalne general-major Milorad Stupar govorio je o jedinstvu srpskog vojnika i policajca u odbrani države i naroda. Istakao je važnost obnavljanja srpskog jedinstva oko predsednika Aleksandra Vučića i odbrani nacionalnih interesa.

General Stupar apelovao je još jednom i ukazao na važnost obnove služenja vojnog roka.

– Država Srbija na čelu sa vrhovnim komandantom Aleksandrom Vučićem sve više ulaže u tehniku i naoružanje, ali bez ljudstva vojska i država ne mogu opstati. Ono što smo zajedničkim snagama policajci i mi vojnici uradili i pokazali jedinstvo srpskoga naroda treba da slede i naši sinovi i unuci.

Izložbu je u ime ministarstva za rad otvorio državni sekreta Zoran Antić, a tim povodom se i obratio.

– Država Srbija sve više radi na poboljšanju položaja boraca – veterana. Ako ne budemo poštovali veterane, u nekim budućim periodima nećemo imati ko će da brani našu otadžbinu. Država, ali i ceo njen narod mora i radiće na tome da se oduži našim veteranima. Ponosni smo na vaša dela, niste obrukali ni državu ni narod. Živela Srbija! – rekao je Antić.

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *