image

SRBIJA JE SMRĆU GENERALA DELIĆA IZGUBILA JOŠ JEDNOG VELIKANA! Saborci se opraštaju od poštovanog generala

Izvor: informer.rs

Poštovaoci i saborci generala Božidara Delića oglasili su se za Informer i uputili reči podrške porodici preminulog generala

Predsednik udruženja veterana posebnih jedinica policije, koje su odigrale ogromnu ulogu u najtežim godinama za Srpski narod, Saša Pantelić oprostio se od svog saborca.

– Odlazak generala Delića veliki je gubitak za srpski narod, a pre svega za nas njegove saborce. General Delić, klasić generala Milorada Stupara i našeg komandanta generala Obrada Stevanovića. Ta klasa je među najjačim klasama Vojne Akademije u drugoj polovini 20 veka. General Delić nije obrukao ni uniformu, ni 549. herojsku ni Veterane PJP ni srpski narod. Našem prijatelju i komandantu želimo Večan pokoj, a porodici Delić upućujemo najiskrenije saučešće – rekao je Pantelić.

Nikola Filipović, Miroslav Vulić i Saša Pantelić sa generalom Delićem

Predsednik Udruženje ratnih dobrovoljaca 1912-1918 Nikola Filipović ističe da je čast i ponos poznavati veličinu poput generala Božidara Delića.

– General Božidar Delić, heroj odbrambeno-otadžbinskih ratova 1990ih upisao se zlatnim slovima u istoriju srpskoga naroda. Krasili su ga vojnička disciplina i ljudska vrlina. Kao takav stao je i stajaće rame uz rame sa našim vojvodama iz Prvog svetskog rata. Srbija je smrću generala Delića izgubila još jednog velikana. Porodici Delić i Udruženju herojska 549. mtbr “Car Dušan Silni “, na čelu sa brigadnim generalom Stojanom Konjikovcem, upućujemo najiskrenije saučešće – kaže Filipović.

Generali Stojan Konjikovac i Božidar Delić sa svojim vojnicima
Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *