Uloga Policije i Vojske u otadzbinskim ratovima 1991-2002.godine

Danas je Udruzenje Veterana PJP u Topoli u hotelu Oplenac u saradnji sa opstinom Topola i udruzenjem gradjana Topola je moja zemlja organizovalo tribinu pod nazivom”Uloga Policije i Vojske u otadzbinskim ratovima 1991-2002.godine.

Program je zapocet dobrodoslicom predsednika opstine Topola Vladom Radojkovicem i predsednikom Udruzenja Veterana PJP Sasom Pantelic.

Dalji tok tribine nastavljen je odavanjem pocasti,minutom cutanja svim poginulim saborcima.

Na tribini su govorili General potpukovnik Obrad Stevanović komandant PJP,General Major Milorad Stupar ratni komandant 72.specijalne brigade,Brigadni general Stojan Konjikovac -549mtbr, ratni komandant 35.odreda PJP Branko Prljevic i ratni komandang 122.IB PJP Beograd Dragan Zivaljevic.

Govornici su glavni akcenat stavili na period koji je ispred nas.

Nakon izlaganja govornika urucena su priznanja zasluznim.pojedincima i organizacijama,a onda saborcima iz 549.mtbr,72.specijalne Brigade,jedinica Vojne Policije.

Na tribini su prisustvovali predstavnici MUP-a,PJP Policijske Brigade Beograd,MO UTSV,drzavni sekretari Ministarstva za rad zaposljavanja boracka i socijalna pitanja gospodin Zoran Antic i gospodin Mile Karanovic,predstavnivi lokalne samouprave,drzavnih organa OJT,SPC i predstavnici Borackih Organizacija.

Posetiocima se na kraju manifestacije obratio Drzavni sekretar gospodin Antic koji je prisutne goste usmerio da pogledaju izlozbene postavke Slava Palim Herojima i Srpski Policajac i Vojnik u zastiti otadzbine.

Tribinu je posetilo 120 posetilaca,a nakon posmatranja izlozbi,organizovan je svecani rucak za dobitnike medalja i sve goste u restoranu Jezero u Tololi.

Tribina i kompletan dogadjaj medijski je propracen od strane TV Sunce i TV Tesla.

.

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *