Dana 25.02.2023. godine Udruženje Veterana PJP održalo je svečanu sednicu Skupštine Udruženja u Domu Narodne Skupštine Republike Srbije.

Dana 25.02.2023. godine Udruženje Veterana PJP održalo je svečanu sednicu Skupštine Udruženja u Domu Narodne Skupštine Republike Srbije.

Sednicu je otvorio i poželeo dobrodošlicu prisutnima Predsednik parlamenta dr. Vladimir Orlić.

Na sednici je vođena diskusija o aktuelnoj temi svih boračkih organizacija “status borca i status rvi kao i primena predmetnog zakona”.

Prisutnima na navedenu temu se obratio bivši državni sekretar iz MINRZS pukovnik Miodrag Kapor kao i sadašnji državni sekretar MINRZS godpodin Zoran Antić.

Pored navedenih prisutnima su se obratili i predsednik Udruženja veterana PJP Saša Pantelić,Predsednik Upravnog odbora Dalibor Korolija,predsednik Savetodavnog Odbora Komandant PJP Generalpotpukovnik Obrad Stevanović i komandant  35. odreda PJP pukovnik Branko Prljević.

Nakon diskudije obratili su se i gosti General major Milorad Stupar,generalmajor Jelesije Radivojević,Brigadni general Stojan Konjikovac,generalpukovnik Ljubiša Diković.

Udruženje je ovom prilikom ispoštovalo svoje saborce iz bratskih Udruženja i Jedinica i dodelilo priznanja PJP Spomenice ,  saborcima iz  549. mtbr,72. specijalne brigade kao i našim pripadnicima iz  22. 124., 36., 35.,  i  23.0dreda PJP.

Živela Srbija

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *