UDRUŽENJE VETERANA PJP JE OBELEŽILO 30 GODINA OD UJEDA ZMIJE…

Muzej Toplice u Prokuplju.

SINOVI TOPLICE!!!!

UDRUŽENJE VETERANA PJP JE OBELEŽILO 30 GODINA OD UJEDA ZMIJE…

Dana 22.maja, pre 30 godina, teroristi pod komandom Hašima Tačija izveli su napad na pripadnike PJP u Glogovcu, Kosovo i Metohija i tom prilikom ubili su dva pripadnika jedinice PJP a pet policajaca teže su ranili.

Na ovaj datum u Prokuplju, izložbom u Muzeju, Udruženje je prikazalo žrtve koje je podnela jedinica, ulogu jedinice u zaštiti otadžbine i svojim saborcima teže ranjenima 1993. godine uručilo je priznanje Kosovsku Srebrnu PJP Spomenicu .

Na skupu obratili su se predsednik Udruženja Saša Pantelić i legendarni penz. general major Milorad Stupar, prvi komandant 72. brigade za specijalne operacije i načelnik Uprave pešadije Vojske Jugoslavije i Vojske Srbije i Crne Gore, Komandant Korpusa specijalnih snaga VRSK i Počasni Predsednik udruženja ratnih dobrovoljaca 1912-1918 njihovih potomaka i poštovalaca.

Izložbi su prisustvovali pripadnici PJP Policijska Brigada Beograd, Udruženje herojske 549.mtbr Car Dušan Silni, Udruženje Veterana 72.specijalne brigade, Udruženje Veterana Vojne Policije, Ratni Veterani Paraćina, Subnor Prokuplje, Subnor, Udruženje ratnih dobrovoljaca 1912-1918 njihovih potomaka i poštovalaca, Subnor Kruševac, predstavnici PU Prokuplje i drugi.

Zahvaljujemo se svim gostima koji su izdvojili vreme da posete našu izložbu, direktorici Muzeja Toplice gospođi Ljiljani, i predsedniku Subnor-a Prokuplje gospodinu Darku Žariću.

Posebnu zahvalnost iskazujemo našem prijatelju koji potiče iz porodice PJP, državnom sekretaru u Ministarstvu za rad zapošljavanje boračka i socijalna pitanja gospodinu Zoranu Antiću.

Živela Srbija !!!

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *