Dve bratske kuće na zajedničkom zadatku. PJP i 549.mtbr

Dve bratske kuće na zajedničkom zadatku. PJP i 549.mtbr

7 .juna ,Zamenici predsednika Udruženja Veterana PJP Jovanović Petar i Miroslav Vulić koji su inače koordinatori za Zapadnu Srbiju,Rasinski,Jablanički Toplički,Pirotski,Pčinski okrug i Kosovo i Mehohiju su zajedničkim aktivnostima veterana 549.mtbr Car Dušan Silni Marinom Milošević i Sašom Milosavljevićem organizovali počast u Kuršumliji.

Kosovskom zlatnom PJP spomenicom Posthumno su odlikovani poginili pripadnici 37.odreda iz tog područja,a Kosovskom Srebrnom ranjeni pripadnici.

U programu su učestvovala deca iz lokalnog KUD-a ,a pored toga naša mala Milica Todorović iz Kuršumlije otpevala nam je dve pesme koje su duboko urezane u samu biografiju PJP.

U Prostorijama Policijske Stanice u Kuršumliji, nakon dodele priznanja prikazane su izložbene postavke”Slava Palim Herojima” i “Srpski Policajac i Vojnik u zaštiti otadžbine”. Izložbe je otvorio za prikaz i prisutnima se obratio predstavnik kabineta Mnistra Nikole Selakovića iz MINRZS Miloš Kovačević.

Zahvaljujemo se saborcima iz Udruženja veterana herojske 549.mtbr Car Dušan Silni Marini Milošević i Saši Milosavljeviću, Načelniku i Komandiru PS Kuršumlija, Lokalnoj samoupravi i Ministarstvu za rad zapošljavanje boračka i socijalna pitanja.

Živela Srbija

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *