2023SajamKnjiga1

Juče je na sajmu knjiga održana promocija Monografije “Istorija policije”

Juče je na sajmu knjiga održana promocija Monografije “Istorija policije”.

Prisutnima se obratio rektor KPU i poželeo dobrodošlicu svim gostima , a posebno onima koji su ostavili trag u Srpskoj policiji.

Pored Autora monografiju je komentarisao i prof. dr. Komandant PJP general potpukovnik Obrad Stevanović koji je naročito komentarisao namenu policije.

Prilikom komentara monografije posvećena je pažnja i tom vremenskom razdoblju u kom je policija bila jedan od glavnih stubova u odbrani otadžbine gde su spomenute Posebne Jedinice Policije PJP kao i žrtve koje smo imali u toku svog postojanja na svim prostorima od bivših republika SFRJ, protivterorističkih akcija na K i M 1998 godine i ratnih dejstava na K i M 1999.godine i akcija u KZB.

Prisutni stručnjaci i sami autori i rukovodstvo KPU su izneli istovetan i veoma bitan predlog za rukovodstvo Ministarstva Unutrašnjih Poslova, a to je da je neophodno potrebno oformiti poseban resor, službu ili upravu u okviru Ministarstva koja bi se bavila istorijom policije i negovanjem tradicije kao i to da je potrebno što pre stvoriti i razvijati jedan istorijski muzej koji bi obradio vremenski period od nastanka policije do dana današnjeg.

Veterani PJP su ovom prilikom biblioteci KPU uručili primerak Monografije Posebne Jedinice Policije.

Tags: No tags

Comments are closed.