LOGO

Sekcija veterana posebnih jedinica policije obeležila Mitrovdan

Izvor: amiradio.rs

Sekcija veterana posebnih jedinica policije – PJP rezanjem slavskog kolača obeležila je svoju slavu – Mitrovdan. Zajednička poruka sa obeležavanja koju su poslali svima je da građani imaju poverenja u Policiju, da veruju u nju i da se neguju prave životne vrednosti, na prvom mestu čuvajući mir. 

Mi smo bili jedina regularna jedinica koja je uz Vojsku Jugoslavije stala na branik otadžbine 1999. godine kada smo imali preko 350 poginulih, preko 1.300 ranjenih, dok se preko 450 njih vodi kao nestalo. Sloboda u kojoj danas uživamo rezultat je žrtvovanja naših pripadnika koji su, ne žaleći svoj život, učestvovali u odbrani naše zemlje – rekao je Ljubomir Nikić, penzionisani kapetan policije i pripadnik PJP.

Obeležavanju slave u Hramu Svetih Kozme i Damjana prisustvovali su članovi boračkih organizacija, kao i predstavnici Grada Kikinde, Mladen Bogdan, predsednik Gradskog parlamenta i Dijana Jakšić Kiurski, zamenica gradonačelnika:

Meni je drago što su pripadnici sekcije veterana posebnih jedinica policije kolektivni član SUBNOR-a Srbije, samim tim su postali članovi kikindskog SUBNOR-a, a mi smo oformili posebnu Sekciju. Obeleževanje njihove slave pravi je način da se okupe, ali i evociraju uspomene na teške momente jer su pripadnici ove sekcije ratovali na mnogim frontovima, tako da je ovo okupljanje pravi način i da se setimo onih koji su dali svoj život za otadžbinu – dodao je Savo Orelj, predsednik kikindskog SUBNOR-a. 

U oružanim sukobima, devetoro pripadnika PJP sa područja Policjske uprave Kikinda položilo je život dok ih je 17 bilo ranjeno. 

Tags: No tags

Comments are closed.