Капетан-Драган

Kapetan Dragan iz zatvora pravo u karantin

Tada mu ističe robija od 13,5 godina na koliko ga je hrvatsko pravosuđe osudilo zbog navodnih ratnih zločina. Vasiljkovića će prema proceduri čuvari iz samice u Lepoglavi, gde se nalazi poslednjih 10 meseci, izvesti u ranim jutarnjim satima i sprovesti na razduživanje stvari, posle čega će se kapija ovog kazamata otvoriti i on će izaći na slobodu.

Vasiljković će odmah ući u automobil i uputiti se ka Srbiji. Do granice će ga ispratiti predstavnici australijske ili srpske ambasade, čija državljanstva ima, a zasad je izvesnije da će to učiniti naše diplomate.

Međutim, čim stupi na teritoriju Srbije Vasiljkoviću će biti uručeno rešenje o samoizolaciji u trajanju do 28 dana, a zatim će biti sproveden do stana u Beogradu, koji je upravo za njega iznajmljen. Slađana Čanković, njegov advokat u Hrvatskoj, potvrdila je da se nedavno čula sa Vasiljkovićem i da je on dobro, ali da njegovi branioci nisu učestvovali u organizaciji puta ka Srbiji.

Rekao nam je da ne brinemo i da je sam organizovao odlazak iz Hrvatske. Nije bio pričljiv po tom pitanju. Rekao je da se oseća odlično i da jedva čeka da izađe – kaže Čankovićeva.

Prema njenim rečima, protiv Vasiljkovića se u Hrvatskoj više ne vodi nijedan proces, ali je u toku njegov žalbeni postupak pred Ustavnim sudom.

– Nemam naznaka kada bi taj postupak mogao biti okončan, ali u slučaju da odluka Ustavnog suda bude negativna, planira da se žali Sudu za ljudska prava u Strazburu. Takođe, još je u toku i njegov zahtev pred Ujedinjenim nacijama. Vasiljković ne diže ruke ni od jednog od ovih postupaka, jer ne odustaje da dokaže da je nevin – ističe Čankovićeva.</span></p>

Ni Savo Štrbac, direktor Veritasa i član pravnog tima odbrane Kapetana Dragana, nema više detalja o njegovom povratku u Srbiju

– Poslednjih dana primio sam mnogo poziva njegovih nekadašnjih saboraca i prijatelja koji su se ponudili da odu u Hrvatsku kako bi ga bezbedno dopratili do Srbije ili ovde organizovali doček. Ipak, sumnjam da će zbog pandemije virusa korona biti било каквог дочека. За то има времена кад се све ово заврши – каже Штрбац.ž

Izvor Crvene Beretke

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *